Доступність посилання

ТОП новини

У Києві «в олігархів відбирали Україну»


На Європейській площі учасники автомобільного маршу протесту вимагають відставки уряду Азарова, Київ, 25 березня 2011 року
На Європейській площі учасники автомобільного маршу протесту вимагають відставки уряду Азарова, Київ, 25 березня 2011 року

Київ – Близько 80 автомобілів підприємців із Заходу та Сходу України прибули сьогодні на мітинг на Європейську площу Києва в рамках акції «Автомобільний марш протесту по Україні». Загалом у мітингу взяли участь близько 500 осіб.

Автопробіг «Марш протесту»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Учасники «автомайдану», гаслом якого став заклик «Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам!», вимагають захистити Конституцію, зупинити економічні репресії і соціальні експерименти під виглядом реформ, створити умови для розвитку підприємництва та економіки України.

У мітингу взяли участь депутати від БЮТ Наталія Королевська, Михайло Волинець, інші політики та громадські діячі.

Зокрема, за словами Наталії Королевської, на сьогодні в Україні близько 1,2 мільйона підприємців працюють на спрощеній системі оподаткування, з них 500 тисяч – із юридичними особами. Однак із 1 квітня набирає чинності норма Податкового кодексу, згідно з якою юридичні особи не зможуть відносити до складу валових витрат витрати на придбання товарів і послуг у «спрощенців».

«500 тисяч підприємств не зможуть займатися своїм бізнесом», – сказала депутат. Таким чином, вважає Королевська, близько 200 тисяч підприємців-«спрощенців» із 500 тисяч можуть закрити свій бізнес.

«Ми всі вимагаємо тут відставки уряду, оскільки вважаємо, що цей уряд не здатний провести необхідні реформи», – резюмувала Наталія Королевська вимоги лідерів автопробігу.

На мітингу виступили підприємці з різних регіонів України. За результатами акції вони ухвалили резолюцію, основним пунктом якої є вимога відставки уряду Миколи Азарова.

Автопробіг, в якому беруть участь представники незалежних профспілок, а також гірники, учителі, медики, таксисти, перевізники, представники малого й середнього бізнесу, стартував 21 березня зі Львова та Луганська.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG