Доступність посилання

ТОП новини

Чорновіл каже, що Кучму треба допитати в справі про загибель його батька


Депутат Верховної Ради Тарас Чорновіл виступає за допит правоохоронними органами колишнього Президента Леоніда Кучми у справі про загибель у ДТП його батька – колишнього лідера «Народного руху України» В’ячеслава Чорновола.

«Я так думаю, що питання мало б бути поставлене й Леонідові Кучмі, і керівникам його Адміністрації, які в той період координували силові структури», – сказав депутат.

Чорновіл також висловився за допити тих осіб, які в 1999 році перебували в керівництві Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, а також за допит колишнього керівника оборонної розвідки Олексія Пукача.

«Я далекий від того, щоб прямо обвинувачувати Кучму в убивстві В’ячеслава Чорновола, але я думаю, що вбивство сталося для того, щоб насамперед не було зламано добре відпрацьовану схему «Президент проти комуністів», – додав парламентар.

За словами Чорновола, в його батька не було шансів бути обраним Президентом, і навіть у разі його участі в президентських перегонах главою держави однаково став би Кучма.

Як заявив депутат, у нинішніх умовах, коли порушена кримінальна справа проти екс-президента за підозрою в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, створені сприятливі умови для розкриття справи за фактом загибелі його батька.

«Оскільки недоторканних (чиновників) періоду Кучми на сьогодні немає... І на цій основі дійсно сьогодні можна було б допитати й серйозно отримати інформацію від багатьох можливих фігурантів справи В’ячеслава Чорновола. Але, мабуть, не вистачає політичної волі», – сказав він.

Водночас, за словами Чорновола, чинна влада не проявляє достатньої зацікавленості для завершення розслідування справи про загибель його батька.

В’ячеслав Чорновіл загинув в автокатастрофі 25 березня 1999 року неподалік від Києва. За версією МВС, яке тоді очолював Юрій Кравченко, аварія автомобіля, у якому їхав Чорновіл, сталася випадково.

Цього місяця Генпрокуратура повідомила, що справу за фактом загибелі Чорновола передали на додаткове розслідування в Головне управління МВС у Києві.
XS
SM
MD
LG