Доступність посилання

ТОП новини

Тігіпко: Закон про пенсійну реформу ухвалять через півтора-два місяці


Уряд не відмовиться від пенсійної реформи, адже без її реалізації МВФ не виділятиме Україні кредитів. Про це у п’ятницю на прес-конференції у Дніпропетровську заявив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко.

«Йти від пенсійної реформи ми не маємо права. Проблема в одному – ми зв’язали пенсійний фонд із дотацією бюджету, а поки буде ця дотація, поліпшити ситуацію з пенсіонерами не вийде. Розірвати програму з МВФ неможливо, це буде політично безвідповідально. Але через півтора-два місяці ми повинні ухвалити новий закон», – зазначив Сергій Тігіпко.

Він також заявив про те, що «не всі до кінця розуміють суть пенсійного реформування, не розуміють, яку користь і кому принесе пенсійна реформа».

Віце-прем'єр-міністр повідомив, що за підсумками зустрічі з активом Дніпропетровщини у роботі над законопроектом про пенсійну реформу візьмуть дві пропозиції. Йдеться про врахування у пенсійному забезпеченні наукових співробітників усіх видів їхнього заробітку і про можливість врахування під час призначення пенсії кількості дітей у пенсіонера.

Проект закону «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», автором якого є Кабінет Міністрів України був оприлюднений на сайті Верховної Ради України у грудні 2010 року. Раніше віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко заявляв, що він має бути винесений на розгляд Верховної Ради у лютому-березні.
XS
SM
MD
LG