Доступність посилання

ТОП новини

На півдні Сирії тривають противладні протести


У південній частині Сирії в суботу поновилися протести проти влади президента Башара аль-Асада по тому, як попереднього дня в перебігу жорстокого розгону демонстрантів загинули, за повідомленнями, десятки людей.

За повідомленнями, під час суботніх протестів у портовому місті Латакія загинули дві людини, яких убили снайпери. Силові структури відкрили вогонь, коли демонстранти рушили до будівлі владної в країні партії «Баас». Також повідомляють, що цю будівлю підпалили.

Так само, за повідомленнями, підпалювали будівлю «Баас» і поліційну дільницю в місті Тафас, де в суботу ховали одного з убитих попереднього дня в місті Дераа.

Сотні людей вийшли в суботу й на вулиці міста Дераа, з якого перед тим відступила армія; їх, як повідомляють, розганяли за допомогою подразливого газу.

У цьому місті, де протягом тижня сутички з поліцією ставалися не раз, в п’ятницю під час розгону демонстрації за участі військових підрозділів загинули, за повідомленнями, понад 20 людей. Того ж дня демонстранти гинули і ще принаймні в п’яти містах чи селах Сирії, де розганяли протести, повідомляють агентства.

Сирійська влада заявляє, що насильство розпалюють ті, хто хоче спровокувати в країні міжконфесійний конфлікт.

Водночас у суботу повідомили про звільнення 260 в’язнів, як вважають, у намаганні заспокоїти демонстрантів.
XS
SM
MD
LG