Доступність посилання

ТОП новини

Янукович поїхав до Сингапуру по гроші та досвід реформ


Київ – Триває поїздка Президента Віктора Януковича до країн південно-східної Азії. Сьогодні розпочинається державний візит до Республіки Сингапур. Глава держави та представники промисловості, які його супроводжують, домовлятимуться про розширення торговельних відносин, залучення інвестицій в Україну. Крім того, українська делегація вивчатиме реформаторський досвід Сингапуру.

У Сингапурі Президент України зосередить увагу на торговельно-економічній сфері, повідомив Радіо Свобода керівник бізнес-делегації, що супроводжує Віктора Януковича у поїздці, депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах.

За його словами, українська сторона розраховує на залучення сингапурських технологій та інвестицій, в тому числі у контексті підготовки та проведення фінальної частини «Євро-2012». Зацікавити сінгапурських інвесторів Віктор Янукович планує під час бізнес-форуму та зустрічей із провідними представниками ділових кіл Сингапуру, де обговорюватимуться не лише принципи співпраці, а й конкретні проекти, запевнив Анатолій Кінах.

«У першу чергу, ці проекти спрямовані на здійснення співпраці у банківській сфері, формування сучасного фондового ринку в Україні і, безумовно, залучення інвестицій Сингапуру в Україну. Позитивні результати співпраці з Сингапуром будуть добрим прикладом для інвесторів із усього цього регіону. Ми зацікавлені в обміні досвідом, маючи на увазі, що Сингапур за останні 20-30 років пройшов дуже потужний шлях, став дуже розвинутою країною з високими економічними і соціальними стандартами», – каже Кінах.

Чинна українська влада не здатна наслідувати реформаторський досвід Сингапуру – Пасхавер

На думку економічного експерта Олександра Пасхавера, співпраця з Сингапуром, зокрема залучення інвестицій в Україну, ускладнюються низьким інвестиційним рейтингом України. Він, у свою чергу, зумовлений, зокрема, корупцією та непрозорими економічними відносинами в Україні, запевнив експерт. Крім того, ідеологія чинної української влади докорінно відрізняється від політики, яку проводив колишній сингапурський прем’єр-міністр-реформатор Лі Куан Ю, що ставить під сумні продуктивність обміну досвідом, відзначив Олександр Пасхавер.

«Це політика людини, яка міняє свою країну і свій народ. Можна взяти технічні якість подробиці, але не можна взяти такої системи, бо в нас немає такого героя. Перша ознака героя – це те, що він прийшов не заради того, щоб заробляти. Це ж герой і з ним команда! По-друге, він повинен консолідувати націю. Я не бачу ознак, що ця команда робить щось, щоб консолідувати націю. Я вже не кажу про рішучість чи якусь вироблену ідеологію», – зазначив експерт.

У ході поїздки до країн південно-східної Азії Віктор Янукович також здійснить державний візит до Брунею. Візит покликаний відновити позитивну динаміку політичних контактів на найвищому рівні і має розпочатися 30 березня, повідомили в адміністрації Президента України.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG