Доступність посилання

ТОП новини

Грищенко хоче більше грошей від ЄС на реформи


Україна бачить необхідність більшої фінансової підтримки з боку Європейського Союзу для процесу модернізації, в якому нині перебуває держава, заявив у Брюсселі міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

Його слова на виступі на щорічному міжнародному Брюссельському форумі, який цього року присвячений Європейській політиці сусідства, висловлені ввечері в суботу, наводить у неділю агентство «УНІАН».

За словами Грищенка, програма реформ, яка «відповідає цінностям і стандартам Європи», є пріоритетом для українського уряду, і це – «непростий процес».

Він звернув увагу, що в попередніх хвилях розширення ЄС країни, що отримали від Євросоюзу статус кандидата, отримували фінансову допомогу в розмірі близько 30 євро на одного мешканця, тоді як Україна отримує лише 3 євро.

Грищенко додав, що українська влада розуміє, що «поїзд із винятковими квитками вже пішов», але наголосив, що програма ЄС «Східне партнерство» повинна «наповнюватися не лише ідеями».

За його словами, якщо «Східне партнерство» «живитиметься виключно ідеями, якими б шляхетними вони не були», Україна не вважатиме його корисним для досягнення своєї мети – членства в ЄС.

Україна, яка заявляє про своє прагнення вступити до Європейського Союзу, не є кандидатом на вступ до ЄС; Євросоюз розвиває з нею відносини за своїми програмами Європейської політики сусідства та Східного партнерства.
XS
SM
MD
LG