Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ просить довічного ув’язнення для Лозінського


Генеральна прокуратура України просить засудити Віктора Лозінського, колишнього народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко, до довічного ув’язнення. На засіданні Дніпровського районного суду Києва в понеділок сторона обвинувачення виступила під час дебатів.

Представник Генпрокуратури оголосив результати проведеного розслідування, свідчення очевидців, а також результати усіх експертиз.

Лозінського обвинувачують за шістьма статтями Кримінального кодексу у справі про вбивство жителя Кіровоградщини Валерія Олійника. Одна з цих статей – 115 (умисне вбивство) – передбачає покарання позбавленням волі терміном на 15 років або довічне ув’язнення.

Крім нього, в цій справі проходять прокурор Голованівського району Євген Горбенко, керівник райвідділу міліції Михайло Ковальський і єгер Василь Перепелиця.

Євгенові Горбенку Генпрокуратура пропонує призначити покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права працювати на посадах у правоохоронних органах на три роки і з конфіскацією майна; Василеві Перепелиці – призначити покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі; Михайлові Ковальському – призначити покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі, а також на три роки позбавити права працювати в правоохоронних органах, без конфіскації майна.

При цьому представник прокуратури наголосив, що, враховуючи, що Ковальський сприяв розкриттю злочину, а також щиро розкаявся, прокуратура просить відтермінувати виконання вироку йому на три роки.

Досудове слідство у цій справі завершили в січні 2011 року. Справу на стадії допитів підсудних розглядав Дніпровський районний суд Києва.
XS
SM
MD
LG