Доступність посилання

ТОП новини

Янукович у Сингапурі загадав про карну справу проти Кучми


Київ – Леонід Кучма висловив жаль із того приводу, що свого часу став Президентом України. Крім того, він заявив про своє бажання, щоб його кримінальна справа була доведена до суду. Про це він заявив у понеділок під стінами Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, куди приходив давати свідчення. Тим часом чинний Президент України Віктор Янукович, перебуваючи в Сингапурі, заявив, що справа Леоніда Кучми не є політичною.

Екс-Президент Леонід Кучма вважає недоцільним оскарження постанови про порушення відносно нього кримінальної справи. Про це він сказав у понеділок перед відвідуванням Генпрокуратури.

Крім того, відповідаючи на запитання журналістів, Леонід Кучма заявив, що не відчуває тиску, що міг би здійснюватися на нього або його родичів.

«Я хочу пройти від початку до кінця. Тому, що це ж весь час! Скільки ж можна витягати? 10 років постійно витягали. З приводу якоїсь події в Україні. Так і в майбутньому буде, так само, якщо не буде поставлена крапка через суд», – наголосив Кучма.

У справі Кучми немає політичної складової – Янукович

Тим часом Президент Віктор Янукович, який перебуває з державним візитом у Сингапурі, назвав цілком природним порушення кримінальної справи стосовно Леоніда Кучми. Янукович зауважив, що багато років держава не давала відповіді на це запитання, і потрібно це зробити зараз.

Водночас він відкинув тезу, що в цьому процесі є політична складова.

«Все це цілком природно. Про плітки навколо того, що цей процес перетворюється у сучасний політичний процес, я скажу: це тільки плітки. Безумовно, неприємно Леонідові Даниловичу. Йому, як кажуть, ніхто не позаздрить. Але треба закінчувати, врешті-решт, колись», – наголосив Янукович.

Леонід Кучма, дізнавшись про ці слова, заявив, що, якби був на місці Віктора Януковича, також заявляв би про те, що порушена проти екс-Президента кримінальна справа не є політичною.

Кучма не хотів бути Президентом України – Погребінський

Кучма вголос задався питанням, навіщо він пішов у президенти у 1994 році замість того, щоб спокійно жити у достатку. І в цьому випадку колишній Президент може бути щирим, зауважив керівник Київського центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребінський.

«Кучма, коли приймалося рішення, дійсно, не був аж у захваті від ідеї стати Президентом. Були навіть певні вмовляння, щоб він таки пішов. У нього і амбіції були досить дивні для людини, яка мала б місію, яку, скажімо, мав Ющенко. Він говорив: «Скажіть, що будувати, і я вам побудую». Людина, яка спить і бачить, як вона буде керувати державою, таких слів не скаже. Це абсолютно відверта, я думаю, репліка: «Навіщо я туди пішов», – сказав політолог.

Микола Мельниченко
Тим часом екс-майор Держохорони Микола Мельниченко заявив, що у середу може відбутися очна ставка між ним та Леонідом Кучмою. У понеділок, за його словами, очна ставка не відбулася через відповідне прохання адвоката Кучми.

Колишній Президент України вже двічі переносив очну ставку. Спочатку він категорично відмовився, а потім нібито поскаржився на здоров'я.

Генеральна прокуратура порушила стосовно Леоніда Кучми кримінальну справу за підозрою у перевищенні влади, наданні незаконних розпоряджень керівництву МВС, що призвело до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG