Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін задовольнив протести в одній зі «справ Тимошенко» – ГПУ


Генеральна прокуратура України повідомила в понеділок, що нинішній Кабінет Міністрів розглянув і задовольнив її протести на кілька рішень Кабміну Юлії Тимошенко 2009 року, які стосувалися ввезення «звичайних автомобілів Opel Combo під виглядом виробів медичного призначення».

Генпрокуратура заявляє, що ті постанови були ухвалені всупереч вимогам чинного законодавства. Зокрема, за однією з них було «незаконно» звільнено від сплати митних зборів і податків державне підприємство «Укрмедпостач», через яке закуповували автомобілі.

Кримінальна справа про порушення законодавства при закупівлі 2009 року 1 тисячі вантажно-пасажирських автомобілів Opel Combo для потреб сільської медицини, які провели як машини швидкої допомоги, є однією з тих, які інкримінують тодішньому Прем’єр-міністрові, лідерові партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Як заявляє Генпрокуратура, ці авта були закуплені за завищеною ціною, що завдало державі збитків на 50 мільйонів гривень, і до того ж не пристосовані до використання як машини швидкої допомоги.

Опоненти Тимошенко кажуть, що роздача в села цих машин від імені уряду Тимошенко була передвиборчою акцією тодішнього прем’єра. Сама Юлія Тимошенко заперечує свої зловживання в цій та інших справах проти неї.
XS
SM
MD
LG