Доступність посилання

ТОП новини

На АЕС у Японії виявили безпечні кількості плутонію


Токійська електроенергетична компанія, власник аварійної атомної електростанції «Фукусіма-1» у Японії, заявила в понеділок, що в п’яти місцях на території станції на ґрунті виявили радіоактивний плутоній у кількостях, що не становлять загрози здоров’ю людини.

За словами компанії, цей рівень приблизно такий, який виявляли в Японії після ядерних експериментів у сусідніх Північній Кореї та Китаї.

Виявлення плутонію може бути ознакою пошкодження третього реактора АЕС, який, на відміну від інших, працює на суміші сполук, до якої входить і плутоній, або відпрацьованих паливних елементів із нього. Цей елемент не лише радіоактивний, але також дуже отруйний.

Раніше в понеділок Токійська електроенергетична компанія також повідомляла, що значна кількість високо радіоактивної води, яка вкривала підлогу турбінного залу другого енергоблоку, прорвалася в підземний тунель і може потрапити в океан.

Станція, яка витримала землетрус магнітудою 9, по тому зазнала значних пошкоджень, коли через цунамі внаслідок землетрусу 11 березня були зруйновані елементи системи охолодження.
XS
SM
MD
LG