Доступність посилання

ТОП новини

На Харківщині порушують справи через незаконну роздачу земель


Харківська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу проти посадовців Височанської селищної ради Харківського району. Їх підозрюють у незаконній роздачі землі. Про це повідомила прес-служба прокуратури із посиланням на міжрайонного прокурора Артема Степанова.

Слідство встановило, що у жовтні минулого року селищна рада ухвалила рішення про передачу у приватні руки 76-ти ділянок землі загальною площею 11,4 гектари і вартістю більш ніж 4,5 мільйона гривень. Водночас питання про передачу цих ділянок на розгляд сесії не виносилися, і рішення з цього приводу не ухвалювали.

Кримінальну справу порушили за фактом зловживання службовим становищем та службової підробки. Наразі триває досудове слідство.

За останній тиждень це вже третій корупційний скандал на Харківщині. 24 березня прокуратура порушила кримінальну справу проти селищного голови Кулінічівської сільради Віталія Орлова, якого затримали за хабар у десять тисяч доларів. За ці гроші посадовець пообіцяв сприяти вирішенню земельного питання. 25 березня затримали Старосалтівського селищного голову Прасков’ю Задорожну за хабар у 175 тисяч гривень, також за виділення земельної ділянки.
XS
SM
MD
LG