Доступність посилання

ТОП новини

Тігіпко: Рада розгляне пенсійну реформу в травні-червні


Віце-прем’єр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко заявляє, що питання про пенсійну реформу буде винесене на розгляд Верховної Ради України в кінці травня – червні. Про це він заявив сьогодні на українському саміті «Чи можуть справжні реформи бути реалізованими в життя?».

За словами Тігіпка, наступного пленарного тижня питання пенсійної реформи розглядатися не буде. Він уточнив, що продовжиться роз’яснювальна робота з необхідності проведення пенсійної реформи, після якої питання реформи буде винесене на розгляд парламенту.

«Я вважаю, десь у кінці травня – початку червня ми можемо й повинні поставити це питання на голосування в парламенті», – наголосив урядовець.

Тігіпко також зауважив, що Україна зможе отримати наступний транш кредиту Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by лише в разі впровадження пенсійної реформи.

За його словами, інші способи досягти зниження дефіциту бюджету, якого вимагає фонд і потребує Україна, відсутні.

Віце-прем’єр наголосив, що Україні необхідно зберегти програму співпраці з МВФ. За його словами, поточна ситуація обговорюватиметься під час щорічних зборів фонду у Вашингтоні.

Крім пенсійної реформи, зауважив Тігіпко, важливими питаннями є також поліпшення законодавства про держзакупівлі в частині підвищення конкуренції та фінансове оздоровлення НАК «Нафтогаз України».

Проект закону «Про заходи із законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», автором якого є Кабінет Міністрів України, був оприлюднений на сайті Верховної Ради України в грудні 2010 року.

Цього місяця Президент Віктор Янукович заявив, що законопроект про пенсійну реформу ще не готовий до розгляду у Верховній Раді.

Глава держави відзначив, що перш ніж розглядати законопроект про пенсійну реформу в парламенті, необхідно провести роз’яснювальну роботу положень закону серед громадян.
XS
SM
MD
LG