Доступність посилання

ТОП новини

Влада Буковини хоче оптимізувати заклади освіти, освітяни проти


Десятки вчителів школи-інтернату села Чудей одного із районів Чернівецької області пікетували Чернівецьку обласну державну адміністрацію.

Вони протестують проти закриття їхньої школи, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Плакатами вони закликали керівників області: «Не будьте байдужими до долі сільського вчителя і учня!», «Не поповнюйте нами ряди безробітних!».

Керівник Головного управління освіти і науки Чернівецької ОДА Михайло Бауер та голова облдержадміністрації Михайло Папієв вийшли на зустріч з освітянами. Вони пояснили, що школу потрібно закрити з метою оптимізації та реорганізації освітніх закладів.

Як сказав головний освітянин області Михайло Бауер, в області є багато шкіл-інтернатів, заповнених лише на 70%. Тому їх збираються заповнити за рахунок дітей чудейської школи-інтернату. Це, за словами Бауера, допоможе оптимізувати систему спеціалізованих навчальних закладів, а також зекономити вісім мільйонів бюджетних коштів.

Після закриття школи-інтернату в селі Чудей майже сто людей може залишитися без роботи. Влада пообіцяла пікетувальникам, що робочі місця для них забезпечить: створить в селі навчально-виховний комплекс. Питання працевлаштування влада буде вирішувати до нового навчального року.

Освітяни такій обіцянці не вірять. «Ми не проти навчально-виховного комплексу, не проти перейти в інше приміщення, – заявляють вчителі, – але маємо бути впевнені, що саме так і буде».
XS
SM
MD
LG