Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна»: претензії Чорновола до Ющенка необґрунтовані


Голова політради партії «Наша Україна», екс-голова Служби безпеки Валентин Наливайченко називає «цинічними і необґрунтованими» звинувачення депутата Тараса Чорновола на адресу екс-президента Віктора Ющенка, що стосуються справи про загибель колишнього лідера «Народного руху» В’ячеслава Чорновола.

«Саме за вказівкою Президента Віктора Ющенка на початку 2009 року я разом із заступником Генпрокурора України, який курував на той час слідство у всій нашій державі, відновили розслідування кримінальної справи у зв’язку з отриманням додаткових, суттєвих доказів щодо можливого вбивства В’ячеслава Чорновола 25 березня 1999 року. Я особисто вважаю, і це можуть підтримати багато співробітників тодішньої Генпрокуратури, що за будь-яких обставин жодні особисті мотиви не можуть спонукати пана Тараса до цинічних та необґрунтованих звинувачень на адресу Віктора Ющенка. Оскільки це абсолютно не відповідає дійсності», – наголосив Валентин Наливайченко в коментарі Радіо Свобода.

В ефірі Радіо Свобода на вихідних Тарас Чорновіл заявив, що має «серйозні претензії» до колишнього глави держави, які стосуються справи про загибель його батька, колишнього лідера «Народного руху» В’ячеслава Чорновола. За його словами, Ющенка потрібно допитати в цій справі.

«І основне, щоб він дав відповідь на цілий ряд питань щодо своєї діяльності в одному з штабів Кучми на виборах 1999 року. Коли він був заступником Волкова в тому штабі – фактично неформальний штаб, але він опікувався фінансовою частиною. Але це був той штаб, який курувався безпосередньо Міністерством внутрішній справ», – сказав Тарас Чорновіл.

В’ячеслав Чорновіл загинув в автокатастрофі 25 березня 1999 року неподалік від Києва. За версією МВС, яке тоді очолював Юрій Кравченко, аварія автомобіля, у якому їхав Чорновіл, сталася випадково.

Цього місяця Генпрокуратура повідомила, що справу за фактом загибелі Чорновола передали на додаткове розслідування в Головне управління МВС у Києві.
XS
SM
MD
LG