Доступність посилання

ТОП новини

Україна посилить радіаційний контроль за імпортом – МОЗ


Голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергій Риженко дав завдання посилити радіаційний контроль за транспортними засобами, продуктами харчування та іншими товарами, що ввозяться з-за кордону на територію України, зокрема, з територій, що могли зазнати радіоактивного забруднення в результаті ядерної аварії в Японії, повідомила в вівторок прес-служба МОЗ.)

На селекторній нараді з головними державними санітарними лікарями регіонів, яку Риженко провів за дорученням міністра охорони здоров’я, він нагадав про необхідність постійно вимірювати потужність дози гамма-випромінювання в пунктах постійного радіаційного контролю на територіях областей.

Загалом, як мовиться в повідомленні, Державна санітарно-епідеміологічна служба здійснює постійний радіаційний контроль за продуктами харчування, питною водою та об’єктами навколишнього середовища, проводить виміри гамма-фону.

Наразі, за результатами досліджень, радіаційний стан на території України залишається стабільним. Перевищень гама-фону та припустимих рівнів умісту радіонуклідів у продуктах харчування та питній воді на територіях, що не зазнали впливу наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, не зареєстровано.

За повідомленнями світових агентств, радіоактивні речовини з аварійної японської АЕС «Фукусіма-1» виявляють у повітрі над багатьма країнами, але в кількостях, які не становлять жодної небезпеки для здоров’я.
XS
SM
MD
LG