Доступність посилання

ТОП новини

Кількість жертв захоплення заручників в Іраку все зростає


За словами іракських урядовців, на вечір вівторка кількість жертв захоплення заручників в будівлі ради провінції в місті Тікріті на півночі Іраку зросла щонайменше до 53 людей. Інші джерела говорять і про 56 чи й 58 загиблих. Крім того, майже сто осіб поранені.

Кількість встановлених жертв постійно зростає.

Принаймні троє з загиблих – депутати ради провінції Салахаддін, головним містом якої є Тікріт. Серед жертв також чільні офіцери й працівники поліції та журналісти.

За повідомленнями, невідомі нападники з боєм увірвалися до будівлі ради провінції, використавши для цього заміновані авта, пояси з вибухівкою й ручні гранати, і взяли в заручники присутніх у будівлі, хто вижив після вибухів. По тому вони кілька годин відстрілювалися від силовиків, а відтак почали страчувати заручників, після чого спецслужби штурмували будівлю. Тоді нападники, які не загинули в бою, підірвали себе зі ще частиною заручників, що викликало в будівлі сильну пожежу.

Деталі подій достеменно не відомі, різні джерела наводять дещо різні версії.

Відповідальності за напад ніхто на себе не взяв, але місцеві урядовці кажуть, що він здійснений у стилі іракського підрозділу терористичної мережі «Аль-Каїда».
XS
SM
MD
LG