Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині батькам ліквідовуваних шкіл кажуть іти до суду


Заступник начальника Головного управління освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації Микола Артьомов порадив незадоволеним батькам учнів шкіл, що закриваються, йти до судів і там домагатися відновлення роботи цих шкіл, повідомляє агентство «УНІАН».

У розмові з представниками ініціативної групи школи № 27 міста Тореза, які прийшли з плакатами і вимогами зберегти школу, він заявив, що звертатися треба не до нього, бо рішення закривати школи ухвалюють місцеві органи влади.

На закид, що батьків і учнів поставили перед фактом закриття школи, а торезькі депутати не захищають їхні права, Артьомов направив батьків до суду.

За словами батьків учнів і викладачів, 28 січня 2011 року Торезька міська рада на підставі роботи тимчасової комісії вирішила закрити школу № 27, при цьому до складу комісії не входили ані члени батьківських комітетів, ані вчителі школи, ані представники профспілок.

Педагоги і батьки школярів даного навчального закладу вважають, що в будівлі, де розташована їхня школа, зацікавлені деякі депутати обласного рівня, повідомляє агентство.

Загалом у Донецькій області у 2011 році планується закрити 26 загальноосвітніх шкіл відповідно до «Регіональної дорожньої карти оптимізації мережі бюджетних установ і видатків місцевих бюджетів на їхнє утримання».
XS
SM
MD
LG