Доступність посилання

ТОП новини

Шкляр сподівається, що Табачника звільнять до літа


Автор роману «Залишенець. Чорний ворон» Василь Шкляр висловлює сподівання, що до літа Дмитра Табачника звільнять з посади міністра освіти, науки , молоді і спорту. Про це письменник сказав сьогодні в Івано-Франківську.

«Я сподіваюсь, принаймні, це станеться до літа, – зауважив письменник. – Бо мене в цьому підтримують майже всі лауреати Шевченківської премії».

За його словами, лауреати Шевченківської премії вимагають зустрічі з Президентом України, щоб висловити свою позицію щодо міністра освіти. Серед таких письменників, як заявив Шкляр, – Степан Пушик з Івано-Франківська, Ігор Калинець зі Львова, Степан Сапеляк з Харкова.

Як заявив письменник, на зустрічі з Януковичем лауреати мають сказати Президентові: «Або ми, або він (Табачник)».

Якщо ж Президент «цвіт української нації поставить нижче за україноненависника Табачника», то письменники готові перейти до радикальніших дій, ніж звернення, листи, зустрічі. Якими саме будуть ці дії, Шкляр наперед на сказав, побоюючись контрдій від тих, хто «працює на компроментацію нашого руху».

Василь Шкляр їздить Україною задля зустрічей з читачами та пошуку коштів на екранізацію роману «Чорний ворон». Пошуки режисера наразі ведуться за кордоном – «з безнадії», як зазначив автор книги.

Після Великодня письменник вирушить «у великий тур до США: від Чикаго до Нью-Йорка».

За словами письменника, підтримку кінопроекту обіцяють українська діаспора і навіть церква.

Івано-Франківська обласна рада ухвалила рішення про закупівлю 2500 примірників роману «Чорний ворон» в рамках обласної програми підтримки книговидавництва. По тисячі книг безкоштовно передадуть до бібліотек і навчальних закладів області, ще 300 – українським культурологічним центрам за кордоном.
XS
SM
MD
LG