Доступність посилання

ТОП новини

Тризубівця, підозрюваного в справі «запорізького Сталіна», випустили на поруки


Студента, затриманого через підозру у відпилюванні голови погруддю Сталіна, сьогодні випустили з Запорізького СІЗО, інформує дніпропетровська громадська організація «ГРАД», яка тримає зв’язок із затриманими та їхніми родинами.

22-річного Едуарда Андрющенка, якого обвинувачують в участі у відпилюванні голови погруддю Сталіна, випустили на поруки трудового колективу Запорізького національного університету, де він навчається на історичному факультеті, інформує кореспондентка Радіо Свобода. Клопотання було оприлюднене сьогодні під час попереднього судового засідання у справі.

За даними організації, решту клопотань адвокатів щодо зміни або скасування запобіжного заходу відхилено. Таким чином, іще семеро тризубівців лишаються в ізоляторі тимчасового утримання на період судового процесу.

Жовтневий районний суд Запоріжжя розпочав сьогодні слухання кримінальної справи стосовно дев’яти членів організації «Тризуб», обвинувачених у спилюванні голови пам’ятника Сталіну в Запоріжжі.

За повідомленнями, житловий квартал навколо суду оточений міліцією; суд обмежив доступ до зали судового засідання представників засобів інформації, посилаючись на відсутність місця в залі.

Перше засідання суду, коли справа розглядатиметься по суті, має відбутися 13 квітня.

Раніше за підозрою у псуванні пам’ятника Сталінові в Запоріжжі міліція затримала дев’ятьох представників національно-патріотичних організацій.
XS
SM
MD
LG