Доступність посилання

ТОП новини

Проти міліціонера, який побив харків’янина до смерті, порушили справу


Прокуратура Харкова порушила кримінальну справу стосовно 24-річного сержанта міліції за фактом побиття затриманого, після чого побитий чоловік помер у лікарні.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області у п’ятницю, справу порушили за частиною 2 статті 121 (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень) і частиною 3 ст.атті 365 (перевищення влади або службових повноважень, яке призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу України.

Слідство з’ясувало, що в середу троє працівників міліції незаконно затримали двох харків’ян, застосувавши до одного з них фізичне насильство. Затриманих доставили до будівлі управління МВС у Харківській області та протримали там понад годину, при цьому 24-річний помічник оперуповноваженого карного розшуку завдав затриманому ще кількох ударів.

У прес-службі обласної міліції підтвердили цю інформацію. За даними прес-служби, затримані відмовилися платити трьом співробітникам кримінального розшуку хабар, за що міліціонери їх побили. Винісши побитих чоловіків із будівлі облуправління міліції, співробітники карного розшуку поклали їх на лавку у сквері та зробили запис у журналі відвідувачів від їхнього імені, що вони не мають претензій до дій співробітників міліції. Через деякий час постраждалих на лавці у сквері побачили працівники патрульної служби міліції і викликали «швидку допомогу».

Одного з працівників карного розшуку затримали, він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання, причетність інших правоохоронців до цієї події встановлюється, йдеться у повідомленні прес-служби обласної міліції.

У четвер у лікарні швидкої та невідкладної допомоги помер 31-річний харків’янин. Прокуратура з’ясувала, що безпосередньо перед тим, як потрапити до лікарні, чоловік відвідував обласне управління міліції.
XS
SM
MD
LG