Доступність посилання

ТОП новини

Уряд планує продати до чверті акцій «Нафтогазу» – Бойко


Кабінет міністрів України має намір продати до 25 відсотків акцій НАК «Нафтогаз України». Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко в ефірі телеканалу «Інтер».

«У нас ухвалено принципове рішення про те, що до 25 відсотків акцій «Нафтогазу» буде продано на фондовій біржі. І це абсолютно цивілізований шлях, цивілізований механізм, який запропонували наші консультанти – компанія Маккензі», – сказав міністр.

При цьому він додав, що реалізація цієї ідеї не буде швидкою. «Проект дуже масштабний, я не думаю, що ми його завершимо до кінця року. Але до середини наступного року це реально», – засвідчив Бойко.

За його словами, уряд розраховує одержати за міноритарний пакет акцій НАК «Нафтогаз України» щонайменше 5-6 мільярдів доларів.

Водночас міністр відмовився оцінити точну вартість компанії. На його думку, «Нафтогаз України» коштує дорожче, ніж 10-12 мільярдів доларів, як оцінюють його деякі експерти. «Нафтогаз» коштує значно дорожче. Тому що лише один бізнес – транзит російського газу нашою територією дає доходу приблизно 3 мільярди доларів на рік», – сказав він.

Президент України Віктор Янукович минулого тижня заявив, що не виключає часткової приватизації компанії для оптимізації її роботи. Голова НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін на початку березня сказав, що розміщення акцій на біржі (IPO) може відбутися в 2012-2013 роках.
XS
SM
MD
LG