Доступність посилання

ТОП новини

Український корабель має забрати з Лівії українців, росіян і білорусів


Великий десантний корабель Військово-Морських сил України «Костянтин Ольшанський» до наступних вихідних має доправити до Севастополя українців, білорусів і росіян – біженців із Лівії.

Корабель, який наразі стоїть в точці якірної стоянки, вранці в понеділок, 4 квітня, візьме на борт біженців в порту Тріполі і попрямує до остова Мальта. Там він висадить іноземних громадян і поповнить запаси палива і води. Потім «Костянтин Ольшанський» візьме курс на Севастополь. Про це повідомили у штабі ВМС України.

Серед двохсот осіб, що виявили бажання евакуюватися – громадяни різних країн, переважно жінки і діти.

Раніше, 22 березня, під час проводів «Костянтина Ольшанського» із Севастополя до берегів Лівії, командувач ВМС України адмірал Віктор Максимов заявив, що корабель готовий зробити декілька переходів для евакуації всіх українців, охочих полишити охоплену громадянською війною країну.

За словами адмірала, корабель готовий прийняти на борт 500-600 осіб, для яких створені комфортні умови для переходу морем, включно з медичним обслуговуванням. А за необхідності, військові моряки можуть вивезти вдвічі більше людей і зробити кілька рейсів.

Командувач ВМС України адмірал Віктор Максимов також запевнив, що морські піхотинці і спецназівці, котрі перебувають на борту корабля «Костянтин Ольшанський», гарантуватимуть безпеку біженців і корабля.
XS
SM
MD
LG