Доступність посилання

ТОП новини

Греція: режим Каддафі шукає шляхи врегулювання кризи


Греція заявила, що лівійський лідер Муаммар Каддафі, ймовірно, намагається знайти вихід з конфлікту з антиурядовими повстанцями. Така заява оприлюднена після недільної зустрічі в Афінах посланця Каддафі Абдель-Аті аль-Обейді та прем’єр-міністра Греції Йоргоса Папандреу.

Міністр закордонних справ Греції Дімітріс Друцас повідомив, що лівійський дипломат тепер планує відвідати Туреччину.

Міністр також додав: «Зі слів посланця виходить, що лівійський режим шукає рішення. Є потреба серйозних зусиль для досягнення миру і стабільності в регіоні. Греція докладатиме до цього зусиль, пропонуючи свої послуги. Ми перебуваємо в контакті з усіма нашими партнерами. Ми повідомимо їм про нашу сьогоднішню зустріч і про грецькі пропозиції з цього приводу».

Греція, яка є членом Євросоюзу і НАТО, підтримує водночас відносини з режимом Каддафі.

На сході Лівії тривають бої між лояльними Каддафі силами і повстанцями. Коаліція під командуванням НАТО, яка діє на підставі резолюції Ради безпеки ООН про захист мирного населення, продовжує завдавати ударів з повітря по військових об’єктах.

Північноатлантичний союз через «погану погоду в Лівії» попросив США продовжити на один день використання американських літаків і ракет «Томагавк». Раніше американські військові ще в неділю планували розпочати виведення своєї техніки з зони конфлікту.
XS
SM
MD
LG