Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Казахстані добре організовані – керівник делегації ПАРЄ


У Казахстані триває підрахунок голосів на виборах президента країни. Очікується, що свою посаду збереже чинний глава держави Нурсултан Назарбаєв, який керує Казахстаном уже понад 20 років.

У цій країні перебуває делегація Парламентської асамблеї Ради Європи, яка спостерігає за президентськими виборами. Очолює делегацію депутат Верховної Ради України від Партії регіонів Юлія Льовочкіна, яка розповіла Радіо Свобода про організацію виборчого процесу.

«У день виборів усе було організовано на дуже високому рівні. Ми побачили, що процес виборів відбувається у спокійній робочій атмосфері у відповідності до закону. Дуже висока зацікавленість громадян Казахстану у виборчому процесі – явка становить, за попередніми даними, близько 90 відсотків», – сказала Юлія Льовочкіна.

За її словами, делегація ПАРЄ підготує окремий звіт про вибори в Казахстані, який згодом розглянуть на сесії Парламентської асамблеї ради Європи.

Перемога чинного президента є настільки очікуваною, що уряд ще минулого тижня оприлюднив наступні плани поїздок глави держави. Провідний політичний радник президента Казахстану Єрмухамет Єртисбаєв розповів державному телебаченню, що Назарбаєв «не приховує своїх великих політичних амбіцій на найближче десятиліття».

Незалежні спостерігачі ніколи не визнавали справедливими президентські вибори в Казахстані. Більшість політичних опонентів чинного глави держави вимушено залишили свою країну.
XS
SM
MD
LG