Доступність посилання

ТОП новини

Мельниченко: очна ставка з Кучмою була конструктивною


Екс-майор Управління Держохорони Микола Мельниченко стверджує, що очна ставка, яка відбулась сьогодні між ним і колишнім Президентом України Леонідом Кучмою, була конструктивною. Про це він сказав сьогодні, вийшовши з ГПУ.

«Йому було тяжко, але не було як у минулі рази: він не тікав, не ображав. Відбулась конструктивна очна ставка», – сказав Мельниченко, додавши при цьому, що за побажанням Кучми вона велася російською мовою.

Також екс-майор висловив переконання, що ця подія відбулася «завдяки титанічним зусиллям, в тому числі і з боку журналістів».

«На очній ставці Леонід Данилович, я думаю, відкрив для себе дуже багато нового, він дізнався дуже багато нового про своє оточення, хто його накручував, у тому числі і по справі Гонгадзе», – заявив Мельниченко.

За словами екс-майора Управління Державної охорони, на очній ставці були присутні, крім екс-президента, його двоє адвокатів, двоє слідчих, керівник слідчої групи, сам Мельниченко і його адвокат Павло Сичов.

При цьому екс-охоронець зауважив, що події, які відбувались на очній ставці, фіксувалися на відеозапис.

За словами Мельниченка, він, зокрема, сказав Кучмі про те, коли, чому, де і як почав робити свої записи, до кого звертався. «На багато питань він подякував мені, дуже багато фактів він не знав. Думаю, його оточення від нього багато чого приховувало», – сказав Мельниченко.

Генеральна прокуратура сьогодні провела очну ставку між Кучмою і Мельниченком, яку вже кілька разів переносили.

21 березня Генпрокуратура порушила справу проти Кучми за підозрою в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.
XS
SM
MD
LG