Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: Японія скидає в океан радіоактивну воду


За даними ЗМІ, Японія почала скидати в океан близько 11 тисяч тонн радіоактивної води з низьким рівнем забруднення з АЕС «Фукусіма-1», щоб звільнити простір для більш радіоактивних відходів.

Речник ядерної агенції країни заявив агенції AFP, що за нормальних обставин воду обробляють, щоб знизити рівень забруднення, перед тим, як скидати її в океан.

Водночас речник уряду Юкіо Едано сьогодні повідомив, що влада «не має вибору, окрім як спускати воду, забруднену радіоактивними викидами, в океан» одразу.

АЕС «Фукусіма-1» була пошкоджена внаслідок цунамі після землетрусу три тижні тому. Японська влада заявила, що на усунення витоку радіації в повітря, ґрунт і море можуть знадобитися «місяці».

За офіційними даними, в Японії від стихійного лиха 11 березня загинули вже понад 12 тисяч людей, ще більше ніж 15,5 тисячі вважають зниклими безвісти.

Міжнародна агенція з атомної енергії тим часом заявила, що через кризу на японській АЕС «Фукусіма-1» у світі потрібно підняти рівень ядерної безпеки.

Голова МАГАТЕ Юкія Амано сьогодні застеріг, що міжнародна спільнота не може сприймати «бізнес як звичайний напрямок», коли йдеться про ядерну безпеку.
XS
SM
MD
LG