Доступність посилання

ТОП новини

Каддафі готовий до змін – речник лівійського лідера


Лівійський лідер Муаммар Каддафі готовий сприйняти ідею проведення в Лівії виборів та реформування політичної системи; водночас лише лівійський народ може вирішити, чи має Каддафі залишатися керівником країни ˜– про це сказав прес-секретар Каддафі Муса Ібрагім, який додав, що Лівія не погодиться на умови, нав’язувані з-за кордону.

Муса Ібрагім також зауважив, що багато лівійців вважають Каддафі фігурою, здатною убезпечити країну від перетворення на другий Ірак, Сомалі чи Афганістан.

«Він (Каддафі) має символічне значення для лівійського народу. Інша річ, як здійснюється управління країною, яка політична система діє в Лівії. Ми можемо говорити про це – про вибори, референдуми або щось інше», – сказав прес-секретар Каддафі.

Ці коментарі оприлюднені на тлі бойових дій, що тривають на сході Лівії.

Тим часом Італія слідом за Францією і Катаром стала третьою країною, яка визнала лівійську опозицію законною владою Лівії.

Натомість Сполучені Штати оголосили про виведення своїх винищувачів з міжнародної кампанії в Лівії. Контроль за дотриманням зони заборони польотів здійснюватимуть інші країни-члени НАТО.
XS
SM
MD
LG