Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд залишив екс-спікера парламенту Криму під вартою


Апеляційний суд Криму відхилив скаргу захисту обвинуваченого в незаконних операціях із майже 5 тисячами гектарів землі колишнього голови Верховної Ради Криму, а нині депутата кримського парламенту Анатолія Гриценка і залишив у силі рішення суду першої інстанції про арешт до 21 травня.

Адвокати Гриценка наполягали на тому, що законних підстав для продовження термінів утримання їхнього підзахисного в слідчому ізоляторі немає. Вони також просили суд врахувати стан здоров’я Гриценка і те, що на його утриманні перебувають син-інвалід, неповнолітня донька й старенька мати. Проте судова колегія залишила апеляцію без задоволення.

Співробітники міліції затримали Гриценка 24 січня. Його підозрюють у перевищенні службових повноважень на посаді голови Ленінської райдержадміністрації Криму в 2001-2005 роках при передачі комерційним структурам 4,8 тисячі га землі військового радгоспу «Азовський».

Центральний районний суд Сімферополя 27 січня обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці, який у другій половині березня подовжили до 21 травня.

Гриценка також підозрюють у незаконній передачі 3,6 га земель на суму 0,5 мільйона гривень. Крім того, йому інкримінують зловживання службовим становищем при нарахуванні матеріальної допомоги, внаслідок чого інтересам держави завдано 70 тисяч гривень збитків.
XS
SM
MD
LG