Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС вважають за нормальний експорт нафти лівійськими повстанцями


У Європейській комісії назвали «нормальною комерційною практикою» експорт енергоресурсів, який розпочала лівійська опозиція, що протистоїть режимові лідера Лівії Муаммара Каддафі. Про це з Брюсселя повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Речник Європейської комісії Майкл Манн пояснив на сьогоднішньому брифінгу порядок застосування санкцій Ради Безпеки ООН: «Запроваджена заборона на продаж нафти і газу режимом Каддафі, особами та організаціями, які входять до списку, передбаченого санкціями».

На запитання журналістів, чи можуть лівійські опозиціонери на виручені гроші купувати зброю, Майкл Манн відповів: «Що стосується зброї, існує повне ембарго на її продаж Лівії». «Ні країни, ні організації не мають права продавати Лівії зброю», – заявив офіційний представник Єврокомісії.

Разом з тим він визнав, що в ЄС відомо про обіг зброї в Лівії, але у Брюсселя немає інформації, звідки ця зброя надходить.

У вівторок представник європейського командування НАТО бригадний генерал Марк ван Ум стверджував, що не було жодного випадку порушення ембарго на зброю для лівійців.
XS
SM
MD
LG