Доступність посилання

ТОП новини

За махінації з землею заарештували екс-мера і землевпорядника Гурзуфа


Сімферопольський суд ухвалив рішення про арешт колишнього мера та землевпорядника Гурзуфа, яких прокуратура звинувачує в незаконному виділенні земельних ділянок на південному березі Криму.

Як повідомляє прес-служба прокуратури автономії, у вівторок Центральний районний суд Сімферополя за поданням кримської прокуратури обрав колишньому гурзуфському селищному голові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«Чиновника, який деякий час перебував у розшуку, обвинувачують у незаконному, під виглядом зберігання плавзасобів, виділенні комерційній структурі двох земельних ділянок площею 1,3 га. Наразі встановлюють розмір завданих державним інтересам збитків», – зазначили в прес-службі.

Цього ж дня суд заарештував землевпорядника Гурзуфської селищної ради, який узгодив виділення цих ділянок.

Слідчий відділ прокуратури Криму проводить слідство.

У жовтні 2010 року прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну справу стосовно селищного голови Гурзуфа, який незаконно, під виглядом зберігання плавзасобів, виділив комерційній структурі дві земельні ділянки площею 1,3 га, на яких фактично будують житловий комплекс площею 65 тисяч квадратних метрів. Водночас, за даними прокуратури, він необґрунтовано занизив орендну плату за користування цими ділянками.
XS
SM
MD
LG