Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім відреагував на листа Каддафі


Білий дім заявив сьогодні після отримання листа від Муаммара Каддафі, що лівійського лідера будуть оцінювати за його дії у справі припинення насильства щодо цивільних осіб, а не за його слова.

Муаммар Каддафі закликав президента США Барака Обаму припинити операцію НАТО в Лівії, спрямовану на захист супротивників його режиму. У листі до Обами, який Каддафі надіслав у середу, мовиться, що Лівія постраждала більш морально, ніж фізично, в результаті проведеної НАТО кампанії. Каддафі знову заявив, що його супротивники – члени «Аль-Каїди».

Офіційний представник Білого дому Джей Карні заявив журналістам на борту літака Air Force One, яким президент США Барак Обама прилетів у середу до до Філадельфії, що лист Каддафі є, «очевидно, не першим посланням».

За словами Карні, Обама дав ясно зрозуміти ще кілька тижнів тому, що припинення вогню в Лівії буде залежати від «дій, а не слів щодо припинення насильства».

У середу лівійські повстанці намагалися відбити в урядових військ місто Бреґа на північному сході країни. Як повідомляє телеканал «Аль-Джазіра», до вечора їм вдалося захопити низку позицій у цьому місті.

Цього ж дня правозахисна організація Human Rights Watch закликала створену опозицією Перехідну національну раду оприлюднити інформацію про контракти, пов’язані з продажем енергоресурсів.
XS
SM
MD
LG