Доступність посилання

ТОП новини

Обама і Карзай засудили спалення Корану американським пастором


Президент США Барак Обама і президент Афганістану Хамід Карзай в бесіді, яка проходила в режимі телеконференції, висловили жаль з приводу недавнього спалення Корану американським пастором у Флориді і засудили напад на місію ООН в афганському місті Мазарі-Шаріф, що стався після цього. Про це йдеться в поширеній у середу заяві прес-служби Білого дому.

«Лідери говорили близько години і обговорили широке коло питань, в тому числі передачу контролю над ситуацією в Афганістані, переговори про стратегічне партнерство, а також спалення Корану і насильство в Афганістані, яке слідувало за ним – ідеться в заяві. – Обидва лідери погодилися з тим, що обом країнам слід об’єднати зусилля для поширення спільних цінностей та зміцнення загальних цілей», – зазначив Білий дім.

Число загиблих в результаті нападу релігійних фанатиків на місію ООН в Мазарі-Шаріфі 1 квітня сягло 12 осіб. Двоє співробітників місії були обезголовлені натовпом. Трагедія сталася після того, як кілька тисяч місцевих жителів вийшли на вулиці, щоб висловити протест проти спалення Корану американським пастором у Флориді, що сталося 20 березня.
XS
SM
MD
LG