Доступність посилання

ТОП новини

В Україні немає альтернативи ядерній енергетиці – Янукович


В Україні немає реальних економічно обґрунтованих альтернатив ядерній енергетиці, заявив Президент Віктор Янукович, відкриваючи засідання Ради національної безпеки та оборони, присвячене питанню подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та підвищенню безпеки АЕС.

За його словами, саме тому уряд має зробити все необхідне для забезпечення високого рівня безпеки експлуатації атомних станцій. «Уряд має аргументовано довести це українському народу та світовому співтовариству», – сказав Янукович.

Президент наголосив, що Україна як європейська держава має приєднатися до програми поглибленої переоцінки безпеки атомних станцій в Європі. Як заявив Янукович, уряд та Державна інспекція ядерного регулювання мають опрацювати підходи стосовно проведення додаткової поглибленої переоцінки безпеки енергоблоків АЕС з урахуванням рішень європейської групи регуляторів ядерної безпеки, які будуть затверджені 12 травня на засіданні цієї групи.

«Необхідно переконатись, що українські атомні станції достатньо сейсмостійкі і спроможні витримати максимальне навантаження для території України – землетруси», – сказав глава держави.

Янукович доручив уряду вжити заходів із вдосконалення національної системи сейсмічної безпеки України, передбачивши створення відповідних інституційних механізмів для розвитку цієї системи.

Президент наголосив, що після аварії на японських АЕС питання безпеки атомних станцій набувають ще більшої актуальності. За його словами, сьогодні такі питання стають найбільш пріоритетними у світі.

Також глава держави наголосив, що досвід ліквідації аварій на Чорнобильській АЕС та японській «Фукусімі-1» має бути всебічно врахований при опрацюванні заходів із гарантування безпеки українських атомних станцій.
XS
SM
MD
LG