Доступність посилання

ТОП новини

Не можна заохочувати грубу силу в країнах Північної Африки – Лавров


Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявляє, що світова спільнота повинна заохочувати цивілізований спосіб врегулювання конфліктів на Близькому Сході. Про це Лавров сказав після засідання Ради міністрів закордонних справ СНД у Києві, відповідаючи на запитання про імовірність поширення конфліктних настроїв з країн Північної Африки на інші регіони.

«Не можна намагатися вирішити нагальні питання шляхом грубої сили, тим паче, застосовувати цю грубу силу проти мирного населення. Вкрай необхідно, щоб світова спільнота також не потурала спробам силою вирішувати політичні проблеми, а стимулювала політичні групи у відповідних державах, щоб вони сідали і домовлялися. Це єдиний спосіб нормального та цивілізованого існування і розвитку», – наголосив міністр.

За словами Лаврова, «висновки, які є очевидними і які обов’язково треба зробити з подій у Північній Африці, полягають, перш за все, в тому, що не можна штучно стримувати природній плин речей». «Окрім того, не можна запізнюватися з реформами, які потрібні для того, щоб країна та населення нормально розвивались», – додав він.

Водночас міністр закордонних справ Таджикистану Заріфі Хамрохон зазначив, що «яких-небудь серйозних симптомів, наприклад, у Центральній Азії, для повторення таких подій, на сьогодні немає».
XS
SM
MD
LG