Доступність посилання

ТОП новини

Посольство США скасовує візові співбесіди для окремих осіб


З 20 квітня цього року деякі категорії осіб, які вже мали візу США і звертаються за новою, не повинні будуть приходити на візову співбесіду. Про це повідомили у посольстві США в Україні.

Як йдеться в повідомленні, будь-який аплікант, який раніше надавав скановані відбитки пальців у посольство або консульство США, не повинен буде приходити на візову співбесіду, якщо він чи вона: проживає в Україні і не походить із країн, які фінансують тероризм; поновлює візи типу B1/B2, C1/D, F, I або M, термін дії яких закінчився не більше, ніж 12 місяців тому; відповідає вимогам для отримання візи згідно з візовим законодавством США; ніколи не мали відмови у візі США або, якщо і мали, то після цього отримували візи до США.

Зокрема, такі особи можуть оформити доставку своєї візової анкети, паспорта та додаткових документів у візовій справі в посольство для того, щоб скористатися процедурою «повторного використання» сканованих відбитків пальців.

Для переважної більшості аплікантів процедура повторного використання сканованих відбитків пальців значно спростить поновлення візи, заявляють у посольстві.

Разом із тим посольство США наголошує, що зберігає «право вимагати особистої присутності апліканта на візовій співбесіді після розгляду його/її заяви на отримання візи».
XS
SM
MD
LG