Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку приховують кількість дітей, що отруїлись – батьки


Донецьк – Донецькі батьки стверджують, що влада приховує кількість дітей, які захворіли після вживання продуктів молочної кухні у Донецьку 1-2 квітня. Не 60 дітей отруїлись, а більше сотні малюків віком до 3 років, запевняють батьки, адже лікарня, де перебувають діти, переповнена. Батьки закидають лікарям встановлення неправильних діагнозів із метою зменшити кількість хворих. Натомість медики наполягають на офіційних даних.

У Донецьку можливо отруїлось вдвічі більше дітей, ніж оприлюднює влада. За спостереженнями батьків, основне відділення, де перебувають хворі малюки, було вщент заповнене ще з вівторка.

«У вівторок вони вже відмовлялись приймати дітей, адже лікарня була переповнена. Говорили, що всього 40 осіб. А після прес-конференції пішла інформація, що 45 дітей. А насправді близько сотні пройшло», – говорить мати одного з малюків Ганна Косенко.

Влада оприлюднює дані, що частину дітей, які хворіють, уже виписали. Це неправда, зауважують батьки. «Сьогодні кажуть, що дві третини дітей вже виписали, я не бачила виписаних дітей – жодного з тих, хто поступив 1-го, 3-го чи 4 квітня. Виписаних дітей ми не бачимо, а нові поступають», – каже мати півторарічної дитини Леся Усікова.

Батько одного з дітей Роман Шокало зазначає, що в пресу потрапили неправдиві дані про ситуацію в лікарні. «На другий день кажуть, більше половини вже просяться додому і їх виписують, а насправді нас було більше 100 осіб тільки в лікарні Вишневського, а є діти і в інших лікарнях. І навіть при нас п’ятьом відмовили в реєстрації. І це такий гострий випадок, коли масове отруєння, і все це покривається», – заявив батько хворої дитини.

Офіційно захворіло 60 дітей

За даними лікарів, у госпіталізованих дітей знайшли стафілокок. Керівник прес-служби управління з охорони здоров’я Ліна Дунаєва, передаючи Радіо Свобода слова головного лікаря ЦМКЛ №1 Володимира Совпеля, відкинула закиди, що захворіло значно більше дітей, ніж говориться.

«Ваші відомості недостовірні. Всього на ліжках 42 особи, інші виписані. А було зареєстровано 60 осіб, і те – 25 активних, а інших виявили ми, медики, шляхом обходів», – сказала Ліна Дунаєва.

За словами батьків, у п’ятницю у дітей досі присутні симптоми кишкової інфекції і температура. Окрім приховування кількості хворих дітей, батьки закидають владі встановлення неправдивих діагнозів. Мати Леся Усікова стверджує, що на 4-й день перебування у лікарні, попри погане самопочуття дитини, не бачила ані діагнозу, ані історії хвороби. «Я не бачила історії хвороби, мені не оголосили діагноз. Я не знаю, що відбувається, певно не можу сказати, що діється з моєю дитиною. У мене немає системного лікування, мені не дали на руки жодного рецепту. Ніхто нічого не коментує. Тобто час минув, а результату немає», – обурюється мати.

За її словами, лікарі уникають внесення в історії хвороби відомості про симптоми, мотивуючи це необхідністю тримати на рівні показники. Прокоментувати цю інформацію в лікарні відмовились. Батьки кажуть, що центральна міська лікарня не здатна впоратись із масовим отруєнням дітей. Вони скаржаться на погані умови в лікарні – там періодично відключають гарячу воду і опалення, не прибирають і не вистачає медикаментів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG