Доступність посилання

ТОП новини

У Франції під час протесту проти заборони нікабів затримали двох жінок


Двох жінок затримали сьогодні в столиці Франції, Парижі, під час акції протесту проти заборони на носіння в громадських місцях одягу, що закриває обличчя.

Близько десятка людей протестували сьогодні проти запровадження заборони біля собору Паризької Богоматері.

За словами правоохоронців, жінок затримали не за носіння нікабу, а через те, що акція протесту була несанкціонованою і демонстранти відмовлялися розходитися.

Франція – єдина європейська країна, що запровадила заборону на носіння одягу, який закриває обличчя. Головним чином обмеження стосуються жінок-мусульманок, які вдягають нікаб або бурку. Порушниці заборони сплачуватимуть штраф у 150 євро і навчатимуться на курсах про права і обов’язки громадянина Франції. Чоловіків, що примушують жінок носити заборонений одяг, також штрафуватимуть, їх може бути ще й ув’язнено.

Заборону обґрунтовують потребами безпеки і рівності статей. Опоненти вважають, що ця заборона обмежує свободу совісті і є дискримінаційною щодо мусульман.

Заборона стосується не лише мусульманського одягу: наприклад, у громадських місцях не можна також закривати обличчя мотоциклетним шоломом.
XS
SM
MD
LG