Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко не отримала в ГПУ постанову про нову справу проти неї


Лідер партії «Батьківщина», колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила в понеділок увечері, що в Генеральній прокуратурі їй так і не надали цього дня постанову про порушення проти неї вже третьої кримінальної справи, цього разу у зв’язку з укладеними 2009 року газовими контрактами з Росією.

За її словами, дізнавшись про цю справу, вона прибула до Генпрокуратури, щоб ознайомитися з постановою про її порушення, та слідчі сказали їй, що нічого про це не знають. По тому, за розповіддю Тимошенко, її попросили зачекати на постанову, яку мали привезти, але через дві години слідчий повідомив, що постанови немає.

Виступаючи перед журналістами біля Генеральної прокуратури, вона заявила, що постанову «просто не встигли сфальсифікувати», і назвала повідомлення про нову справу проти неї «фальшивкою» і «порожнім піаром», який робиться, за її словами, не в Генпрокуратурі, а в кабінеті Президента під «чергові політичні події», тобто під планований на вівторок візит до України прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна.

Раніше в понеділок перший заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін повідомив, що Генпрокуратура порушила ще одну кримінальну справу стосовно Юлії Тимошенко щодо газових контрактів 2009 року за статтею про перевищення влади і службових повноважень під час укладання цих контрактів. За його словами, встановлено, що Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження під час укладання цих контрактів, завдала збитків державі на суму понад 1,5 мільярда гривень.

Раніше Генпрокуратура завершила досудове слідство у двох інших кримінальних справах, порушених щодо Тимошенко за статтями про перевищення службових повноважень, зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та порушення бюджетного законодавства. Ці справи стосуються використання коштів, які Україна отримала за Кіотським протоколом, та закупівлі автомобілів для потреб сільської медицини.
XS
SM
MD
LG