Доступність посилання

ТОП новини

Заяви про економію на газі в разі вступу в Митний союз абсурдні – експерт


Заяви представників російського «Газпрому» про те, що Україна могла б щороку економити близько восьми мільярдів доларів на газі, якби вступила до Митного союзу, є нонсенсом. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив незалежний експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут.

«На мою думку, це якась абсурдна цифра, бо за весь рік ми повинні сплатити 12 мільярдів при середній ціні 300 доларів за тисячу кубометрів. Пан Голубєв, мабуть, вважає, що за якихось умов цей газ для нас може коштувати 100 доларів. Це нонсенс. Це був би безпрецедентний крок, але я вважаю, що Росія до таких кроків не готова. А розмовляти можна про що завгодно… Розмови з такими пропозиціями треба ділити навпіл, а то і натроє», – сказав Нарбут.

За його словами, працювати слід над зваженими і конкретними пропозиціями. «І така пропозиція з українського боку є. Ми готові працювати з Росією в умовах також зони вільної торгівлі, без обмежень і вилучень. Але Митний союз, як на мене, – це не ті рамки, на які ми зараз можемо піти», – зауважив експерт.

Минулого тижня заступник голови правління російського «Газпрому» Валерій Голубєв заявив, що Україна в разі вступу в Митний союз Росії, Білорусі і Казахстану могла б заощадити тільки на газі вісім мільярдів доларів на рік.
XS
SM
MD
LG