Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: ЄС розуміє, що потрібно відкриватись для України


У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що надання дозволу Європейській комісії на початок переговорів щодо внесення змін в угоду про спрощення візового режиму свідчить про те, що в Євросоюзі розуміють необхідність бути більш відкритим для України.

Про це сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

«Ми будемо працювати над розширенням категорії людей, які мають право на пільгове отримання віз, на безкоштовне та по прискореній процедурі (отримання). Ключове наше завдання, відкидаючи питання безвізового режиму, – це треба працювати над збільшенням кількості багаторазових віз. Ми упевнені, що українці – це у першу чергу інвестори в європейську економіку: тобто, чим більше українців буде їздити в ЄС, тим вигідніше Євросоюзу. Ми над цим будемо працювати і використовувати мандат, який наданий. Але сам факт надання такого мандату від Євросоюзу є свідченням того, що в ЄС розуміють: потрібно відкриватись для України», – сказав Волошин.

Рада міністрів із питань юстиції та внутрішніх справ ЄС дозволила Єврокомісії почати переговори з Україною, Росією та Молдовою про зміни в угоди про спрощення візового режиму. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Ради 11 квітня в Люксембурзі.

Разом із тим прес-служба Ради ЄС не повідомила ніяких деталей щодо того, які зміни можуть бути внесені до угод.
XS
SM
MD
LG