Доступність посилання

ТОП новини

Уряд оцінить обґрунтованість тарифів на комунальні послуги


Прем’єр України Микола Азаров доручив керівникові Державної фінансової інспекції Петрові Андреєву протягом тижня надати уряду розширену інформаційно-аналітичну довідку про результати перевірок обґрунтованості тарифів на послуги житлово-комунального господарства. Про це повідомили в прес-службі Кабінету Міністрів.

Згідно з повідомленням, ревізори також мають подати пропозиції про заходи реагування у випадках, коли порушений принцип економічної обґрунтованості формування тарифів.

За словами Азарова, необхідно принципово «виключити можливість такої ситуації, коли громадяни оплачують безгосподарність і неіснуючі послуги».

Відповідальність за необґрунтоване завищення тарифів мають нести керівники комунальних підприємств – як за спричинення матеріальної шкоди споживачам комунальних послуг, заявив прем’єр.

Також Азаров доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства запропонувати механізм щоквартальних публічних звітів житлово-експлуатаційних організацій про витрачання коштів, сплачених громадянами за житлово-комунальні послуги.

За словами глави уряду, результати таких звітів мають впливати на оцінку роботи керівників відповідних підприємств і визначати, чи продовжувати з ними контракти. При цьому така норма має бути внесена до контрактів.
XS
SM
MD
LG