Доступність посилання

ТОП новини

Янукович хоче торгівлі з Росією без вилучень


Президент Віктор Янукович заявив під час зустрічі в вівторок у Києві з прем’єр-міністром Росії Володимиром Путіним, що товарообіг між двома країнами міг би вже цього року сягнути 50 мільярдів доларів, якби прибрати вилучення в торгівлі.

Президент заявив, що доручив голові уряду Миколі Азарову до наступного засідання економічного комітету українсько-російської міждержавної комісії, яке може відбутися в червні, ще раз розглянути питання про ці вилучення і можливість відмови від них і порушити це питання.

Янукович і Путін також скасували призначений було вихід для преси – як заявив прес-секретар російського прем’єра, через дуже «добрі і конструктивні» переговори двох керівників вони вирішили продовжити своє спілкування понад визначений час.

Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін у вівторок перебуває в Україні з робочим візитом.

Раніше Україна безуспішно домагалася створення зони вільної торгівлі без вилучень і обмежень у рамках створюваного в першій половині 2000-х років Єдиного економічного простору з Росією, Білоруссю і Казахстаном, але не домоглася і фактично припинила участь у створенні ЄЕП. Останніми роками Україна домовляється про створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом.
XS
SM
MD
LG