Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар ООН відвідає Україну до роковин Чорнобиля


Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Пан Ґі Мун у перебігу його поїздки низкою країн відвідає наступного тижня Україну, повідомили в вівторок в ООН.

Відвідини України відбудуться з нагоди 25-х роковин катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Пан Ґі Мун візьме участь у саміті з питань безпечного та інноваційного використання атомної енергії в Києві, повідомив речник ООН Фархан Хак.

У перебігу візиту Пан Ґі Мун має відвідати 20 квітня місце катастрофи на ЧАЕС разом із Президентом України Віктором Януковичем.

За словами речника, Генеральний секретар напередодні роковин Чорнобиля і після аварії на японській АЕС «Фукусіма-1» наголошує на необхідності переглянути міжнародну систему швидкого реагування на надзвичайні події і режим ядерної безпеки, і київський саміт, як очікують, має стати корисним із цього огляду форумом.

Перед відвідинами України керівник ООН має побувати в Катарі й Єгипті на міжнародних зустрічах, присвячених становищу в Лівії, а також відвідати Чехію і Угорщину,а після України він іще має завітати до Росії.
XS
SM
MD
LG