Доступність посилання

ТОП новини

Україна і НАТО цього тижня говоритимуть про пріоритети своїх відносин


Основним питанням на порядку денному засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ стане обговорення сучасних пріоритетів у подальшому розвитку двосторонніх відносин.

«Така постановка питання дасть можливість обговорити, що відбулося за той час, коли заходи такого рівня не проводилися. В цьому важливість цього засідання», – сказав напередодні засідання, яке відбудеться в рамках зустрічі міністрів закордонних справ Північноатлантичного альянсу в Берліні 15 квітня, глава місії України в НАТО, посол Ігор Долгов.

За його словами, засідання комісії Україна-НАТО на такому рівні відбудеться вперше після президентських виборів в Україні в 2010 році.

Український дипломат нагадав, що за цей період були ухвалені важливі рішення як в Україні, так і в самому альянсі. «Вибори Президента зумовили низку подальших важливих рішень, а Лісабонський саміт – внутрішню трансформацію самого НАТО. Тому для обговорення на рівні глав зовнішньополітичних відомств у нас дуже важливе й серйозне питання», – наголосив Долгов.

Глава місії зауважив, що перед альянсом і Києвом уже поставлені нові завдання, серед яких він назвав можливу участь України в побудові системи ПРО, надання альянсом допомоги в гарантуванні безпеки в рамках проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, кіберзахист, участь у силах реагування НАТО.

«Усе це йде далі, ніж попередні напрацювання у співпраці з НАТО, що існували ще рік тому», – сказав посол.
XS
SM
MD
LG