Доступність посилання

ТОП новини

Луценко каже, що не затягує ознайомлення зі справою


Колишній міністр внутрішніх справ України, лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко відкидає звинувачення в затягуванні ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

«Жодного разу я не читав п’ять чи навіть 100 сторінок, як заявляє Кузьмін (перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін). Тим більшою дурницею є його заява про моє бажання затягнути процес до виборів… Я нічого не збираюся тягнути, жодного дня! Адже це – моє життя! Тим більше, що депутатство ніколи не входило до моїх пріоритетів», – наводить слова Луценка прес-служба «Народної самооборони».

Колишній міністр також знову заявив, що не мав наміру переховуватися від слідства за кордоном: «Ні про яку втечу не може йтися. Я знав про свій арешт ще восени. Але чітко знав – втеча, хай навіть від незаконного переслідування, буде зрадою людей, які мені вірять».

Раніше в інтерв’ю тижневику «Фокус» перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін пояснив арешт і тримання в СІЗО Луценка тим, що той міг переховуватися за кордоном і зривав слідство.

«Він ознайомлюється з матеріалами справи вже два місяці. Читає то по п’ять аркушів на день, то по 100 аркушів. Закон надає йому таке право», – сказав Кузьмін.

Представник Генпрокуратури припустив, що колишній міністр має намір ознайомлюватися з матеріалами справи до парламентських виборів у 2012 році.

Луценко перебуває в СІЗО з 26 грудня минулого року.
XS
SM
MD
LG