Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі суд відпустив «тризубівців» на поруки депутатів


Жовтневий районний суд Запоріжжя задовольнив клопотання народних депутатів від «Нашої України» і відпустив на поруки членів організації «Тризуб», підозрюваних в ушкодженні бюста Сталіну.

Як повідомляє прес-служба «Нашої України», «тризубівців» відпустили на поруки народних депутатів Андрія Парубія, Володимира В’язівського, Лілії Григорович та Зіновія Шкутяка.

«Це невелика, але наша спільна перемога. Для нас найголовніше було, щоб хлопці опинилися на волі, щоб вони нарешті змогли повернутися до своїх домівок, до своїх родин. І, сподіваюся, те, що відбувалося з ними в СІЗО, залишиться у минулому», – заявив Парубій.

Він також наголосив, що самі причини затримання і суду над членами «Тризуба» в цій справі – надумані.

«Замість того, щоб не допустити незаконного встановлення пам’ятника Сталіну, винному в організації геноциду українського народу, та покарати осіб, які незаконно встановили цей пам’ятник, правоохоронні органи заарештували та звинувачують патріотів, які спробували провести демонтаж цього ідола», – наголосив депутат.

У грудні невідомі обезголовили пам’ятник Сталіну, встановлений на території Запорізького обкому Компартії України. Відповідальність за це взяла на себе організація «Тризуб». 31 грудня бюст Сталіну підірвали невідомі особи.

Активістів «Тризуба» затримали за обезголовлювання пам’ятника Сталіну і тримали в Запорізькому СІЗО.
XS
SM
MD
LG