Доступність посилання

ТОП новини

У справі Тимошенко можуть допитати Путіна – адвокат


Генеральна прокуратура України може допитати голову уряду Росії Володимира Путіна у рамках розслідування кримінальної справи проти екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це повідомив адвокат Тимошенко Богдан Ференц, посилаючись на слова слідчого.

«Під час пред’явлення постанови про обвинувачення слідчому Генеральної прокуратури з особливо важливих справ Нечвоглоду було поставлено запитання: чи буде у цій справі допитаний прем’єр Росії Володимир Путін», – сказав адвокат.

За словами Ференца, слідчий відповів «так». Він пояснив це тим, що без свідчень голови уряду Росії неможливо буде передати справу до суду.

Як заявив адвокат, у такому разі є два шляхи – «безпосередньо співробітникам органів прокуратури їхати у відрядження і допитувати, або надати окремі доручення Генеральній прокуратурі Росії на підставі договору між державами про надання правової допомоги на здійснення такого допиту».

За словами Ференца, сама постанова про порушення кримінальної справи проти Тимошенко є «абсурдним» «Напевно, логічніше було спочатку визнати цей договір (щодо газових угод) недійсним, тоді вже можна висувати претензії людям, які, причетні до підписання цього договору», – наголосив адвокат.

Генеральна прокуратура порушила ще одну кримінальну справу стосовно Тимошенко щодо «газових контрактів» 2009 року – за перевищення влади і службових повноважень під час укладання цих контрактів.
XS
SM
MD
LG