Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ спростовує інформацію про можливість допиту Путіна


Генеральна прокуратура категорично спростовує інформацію про те, що прем’єра Росії Володимира Путіна допитають у рамках розслідування справи проти екс-прем’єра України Юлії Тимошенко щодо укладення газових контрактів у 2009 році.

«В електронних ЗМІ з’явилося повідомлення прес-служби Юлії Тимошенко з посиланням на адвоката Богдан Ференца про те, що слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України запевнив його, що прем’єр-міністра РФ Володимира Путіна допитають найближчим часом, «оскільки без цього справу буде неможливо направити до суду». Генеральна прокуратура України категорично заявляє, що поширена інформація є абсолютною неправдою», – йдеться в заяві Генпрокуратури, поширеній у середу.

У Генпрокуратурі наголосили, що жодних заяв із цього приводу слідчий не висловлював. «Отже, очевидним є факт втручання сторони звинувачення в перебіг досудового слідства і спроби дискредитувати слідчого за кримінальною справою», – йдеться в повідомленні.

У ГПУ також попередили, що за перешкоджання слідству чи втручання в перебіг його здійснення, у чинному законодавстві передбачена кримінальна відповідальність.

Раніше адвокат Тимошенко Богдан Ференц із посиланням на слова слідчого прокуратури, повідомив про те, що прем’єра Росії Путіна можуть допитати в рамках розслідування справи проти Тимошенко щодо укладення газових контрактів у 2009 році.
XS
SM
MD
LG