Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові Затуліна зустріли пікетом і вигуками «Геть московських холуїв»


У Харкові сьогодні відбувається російсько-українська конференція «Українсько-російські відносини. Рік після підписання харківських угод».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, участь у ній беруть політики та політологи. Зокрема, серед присутніх – депутат Держдуми Росії Костянтин Затулін, якому раніше забороняли в’їзд до України, та український політолог Володимир Корнілов.

Автомобіль з російською делегацію перед стадіоном «Металіст», де проходить конференція, пікетом зустріли активісти ВО «Свобода». Вони тримали плакати «Українофобів Затуліна і Корнілова геть від кордонів України!», «Затулін – розпалювач українофобії», «Януковича – до суду за харківські угоди», і скандували «Геть московських холуїв».

У відповідь Затулін подякував «свободівцям» за «теплу» зустріч і заявив, що «Росія не зацікавлена у катаклізмах в Україні».

«Ми сьогодні зайвий раз побачили представників політичних сил, які в будь-якій угоді з Росією, навіть, якщо вона вигідна для України, вбачають ознаки національної зради... Завжди є незадоволені, як правило, це опозиція, яка, традиційно виступаючи за пріоритетні відносини України з ЄС та США, абсолютно не звернула увагу на те, що ці країни офіційно підтримали підписання харківських угод», – сказав Затулін, відкриваючи конференцію.

Водночас на підтримку «харківських угод» і учасників конференції виступили близько десятка представників громадської організації «Руський блок», які влаштували паралельний пікет.

21 квітня 2010 року в Харкові президенти України та Росії Віктор Янукович і Дмитро Медвєдєв підписали газовий контракт, який передбачав для України 30-відсоткову знижку в обмін на продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі до 2042 року. Опозиція назвала цю угоду зрадою національних інтересів України.
XS
SM
MD
LG