Доступність посилання

ТОП новини

Крим зацікавлений у балтійських туристах


Рига – Керівництво Криму розглядає Латвію як «трамплін» для залучення туристів із країн Балтії. Щоб зацікавити латвійців вибирати оздоровчий відпочинок у Криму, а також оцінити потенціал Латвії для культурного відпочинку тут жителів Криму, в Ризі побував заступник міністра курортів та туризму автономної республіки Олександр Лієв.

«А хіба Крим в Україні?» – почув Олександр Лієв в одній із ризьких крамниць. За словами посадовця, щоб у подальшому запобігти таким випадкам, слід проводити широку інформаційну компанію у Латвії не лише про туристичні особливості регіону, але й взагалі про Автономну Республіку Крим.

«Ми недарма саме з Латвії починаємо нашу співпрацю з країнами Балтії. Мене вразила увага засобів масової інформації до Криму, увага уряду до поглиблення регіональної співпраці. Зокрема, кримське місто Алушта та латвійська Юрмала могли бути містами-побратимами. У нас є бажання провести День Криму у Латвії в рамках святкування 20-річчя незалежності України, бо Крим – це Україна», – зауважив у розмові з Радіо Свобода заступник міністра курортів та туризму автономної республіки.

Крим наводить туристичний лиск

Наразі у більшості латвійців Крим асоціюється не тільки з теплим морем та цілющим кліматом, але й… із радянським сервісом. Олександр Лієв запевнив жителів Латвії, що зараз Крим переживає значні зімни. Згідно з новою стратегію розвитку, головний пріоритет Криму – реформування курортно-туристичного сектору.

«Цього року той, хто приїде до Криму, побачить великі зміни, – каже він. – Вкладено значні кошти у розвиток інфраструктури доріг, ми вже закінчили першу чергу реконструкції нашого аеропорту, почали будувати новий залізничний вокзал, почали оновлювати наш парк тролейбусів, бо Крим входив до Книги рекордів Ґіннеса, як власник найстаршого тролейбусу».

Кримський посадовець зазначив, що бізнес як лакмусовий папір реагує на позитивні зміни. Приватні підприємці вклали понад 70 мільйонів американських доларів у реконструкцію готелів і санаторіїв: усього в Криму діє понад 600 санаторно-курортних установ і понад 2000 готелів і міні-пансіонів.

Ви до нас, ми до вас

Своїм візитом до Риги Олександр Лієв, який відповідає також і за виїзний туризм, намагався підкреслити партнерські наміри Криму щодо країн Балтії. За його словами, Крим зацікавлений у двобічному потоці туристів.

«Поки що – це потік в один бік. В основному – це туристи, які їдуть із країн Балтії до Криму. Саме цим обумовлені складнощі зі сполученням, зокрема, зникнення залізничного сполучення Рига-Сімферополь, саме цим обумовлена кількість авіарейсів, які робить авіакомпанія AirBaltic. Тому ми бачимо перспективу й необхідність робити цей потік двобічним», – зазначив посадовець

Перший заступник міністра курортів та туризму Криму Олександр Лієв зауважив, що відкриття у Сімферополі консульства Латвії сприяло б збільшенню туристичного потоку жителів півострова до цієї балтійської країни.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG